sushi-malmo

Sushi i Malmö

Malmö är på många sätt en mångkulturell stad med influenser från hela världen. Här finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. En matkultur som är mycket populär i hela världen är den japanska.

Japansk mat är sund, färggrann och mycket vacker att se på. Den mest kända och älskade rätten är sushi. Ordet sushi betyder surt ris på japanska. Rätten är namngiven efter risvinägern som används för smaksättning av riset. Sushiriset kombineras med olika sorters rå fisk och skaldjur, grönsaker och ibland omeletter till rullar eller riskuddar. Maten serveras med gari, inlagd ingefära och den starka illgröna kryddpastan wasabi. Pricken över i är den japanska sojan som man enligt japansk etikett ska doppa fisken i, inte riset. Som förrätt till sushi serveras ofta misosoppa. Ett annat gott och nyttigt tillbehör är sjögrässallad med fantastisk knaprighet och sälta.  

På många sushirestauranger serveras Bentolåda, en kombination av några sushibitar och varm mat som yakiniku och kycklingspett marinerade i teriyakisås. En bra rätt för den som är nyfiken på sushi men ännu inte har vant sig vid smaken, eller för den som har behov av varm mat utan att vilja missa sushin.

I Malmö finns många sushirestauranger, minst 38 stycken som finns listade på sushikartan.se. Ett stort antal av dessa restauranger har fått mycket höga betyg av sina kunder, vilket tyder på att Malmö är en bra stad att äta sushi i. Det finns troligtvis ännu fler sushirestauranger i Malmö som inte är med på sushikartan. Det är bara att gå ut i Skånes största stad och botanisera bland det utmärkta sushiutbudet.