chiapudding-recept

Recept på chiapudding

Det är enkelt att svänga ihop en pudding av chia, men för att det ska bli gott så måste man ha ett bra recept på chiapudding. Själva puddingen är som en gröt och har för det mesta samma konsistens men det som man blandar chiafröna med kommer att påverka smaken och sedan så ska man inte glömma bort det där med garnering som också kommer att påverka känslan. Samma chiapudding som serveras med vacker frukt får en helt annan känsla och blir mer aptitlig för vi äter som bekant även med ögonen.

Här är ett recept på chiapudding med chokladsmak som får gröten att bli extra lyxig och otroligt god. Man glömmer rentav bort att man äter något som är så bra för hälsan och som gör det lättare att gå ner i vikt.

Ingredienser

  • 2.5 dl chiafrön
  • 2.5 dl mjölk (går bra med mandelmjölk)
  • 2 msk honung
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk näskaffe

Om du vill undvika sockret så kan du byta ut mot stevia.

Tillagning

Blanda samman kakao, socker och näskaffe i en skål. Blanda smeten jämn och addera sedan chiafrön. Lägg till mjölken och blanda. Låt blandningen vila 5 minuter innan du blandar igen. Täck skålen och ställ den i kylen över natten. När du serverar så kan du söta med honung och lägga till bär. Det blir extra fint med hallon vars färg ger en vacker kontrast till den bruna chiapuddingen.

Det här blir en lyxig frukost men faktum är att chiagröt med chokladsmak är så lyxig att man rentav kan bjuda på den som dessert då man har gäster. Innan du bestämmer dig för denna pudding som efterrätt för vänner och familj så bör du dock testa själv så att du finner rätt balans. Detta särskilt om du vill söta med alternativa sötningsmedel som stevia och lönnsirap.

Den här chiapuddingen håller sig väl i kyl men bör ätas inom ett dygn. Tänk också på att den ska vara väl täckt i kylen så att den inte drar åt sig smak och lukt från annat som kan finnas i samma kyl. För att göra det enklare att laga och servera puddingen så kan du skaffa mindre glasburkar med lock som fungerar både för förvaring och för servering.