’Better burgers’ – 5 kedjor som satsar på bättre burgare

Hamburgare har länge varit synonymt med snabbmat. Men inte längre. Nuförtiden kan du hitta en burgare på den finaste av restauranger. Här har du tips på fem hamburgerkedjor som satsar på att göra goda burgare av bra råvaror!

1. Shake Shack

Shake Shack har i princip blivit synonymt med ’Better burger’ segmentet i USA. Kedjan fick sin början som en enkel hotdog-vagn i New York, och har vuxit till ett börsnoterat företag med restauranger över hela världen.

www.qz.com
www.qz.com

2. Friends & Brgrs

Friends & Brgrs var en av de som tog den pågående burgertrenden till Finland. I juli år 2016 öppnade kedjan sin första internationella restaurang i Köpenhamn.

www.friendsandbrgrs.com
www.friendsandbrgrs.com

3. Honest Burgers

London är ett säkert kort för den som är på jakt efter burgare. En av pärlorna i det enorma utbudet är den lokala kedjan Honest Burgers.

www.honestburgers.co.uk
www.honestburgers.co.uk

4. Tommi´s Burger Joint

Det är inte många isländska företag som expanderat internationellt. En av de få som lyckats är Tommi´s Burger Joint. Receptet till kedjans framgång? Goda burgare.

www.andberlin.com
www.andberlin.com

5. Umami Burger

Umami Burger är en amerikansk kedja som fokuserar på, just det, umami. För att höja på ”umamihalten” i sina burgare använder de en rad mer eller mindre ovanliga ingredienser.

Umami_Burger_hamburger
www.en.wikipedia.org